Vse reference

Salon Baxter Cinema

Naš dekorativni beton je bil izbran s strani svetovno znanega proizvajalca sedežnih garnitur Baxter, kot temeljna površina njihovega novega salona Baxter Cinema v Milanu.

Edinstven projekt realiziran v prostorih bivšega kina President. Prostor, ki ga celotno mesto obožuje zaradi svoje zgodovine in zaradi kultnega pomena, saj je kino dajal velik poudarek na celotno izkušnjo, predvsem na udobje med uživanjem filmov. Zaradi tega tudi salon Baxter Cinema ni zgolj »salon«, ampak je zasnovan kot zbirališče, ki ponuja poleg ogromne projekcijske sobe za organizacijo dogodkov in debat, tudi klubski bar in »bookshop« knjigarno.

Tako so stari kinematografski prostori ponovno zaživeli. V romantičnem a istočasno »vintage« vzdušju, so se materiali HD Surface zaradi svojega naravnega a vendar grobega izgleda popolnoma zlili s prostorom.

Za projekt Baxter Cinema je bil uporabljen dekorativni beton Cemento Wabi,  zmes cementa, belega Carrarskega marmorja in naravnih pigmentov, ki nam omogočajo paleto šestintridesetih barv v stilu HD Surface in izraža ideale Japonske estetske teorije wabi-sabi, ki išče lepoto v nepopolnosti in nestalnosti. Je edinstven material, živ element, ki se razvija skozi čas in komunicira tako s prostorom kakor z osebami v njem.

Povpraševanje

Kontaktiraj nas

This field is for validation purposes and should be left unchanged.