Vse reference

Lido Palace Hotel Riva del Garda

V mestu Riva del Garda leta 2011, na antični in prestižni strukturi narejeni leta 1899, se ponovno rodi Lido Palace Hotel. Lido je bil zgrajen z namenom, da se kosa z ostalimi najboljšimi hoteli tistega časa v Evropi, med obdobjem »Belle Epoque«.

Minilo je več kot stoletje, preden so začeli s projektom prenove dragocene stavbe, z namenom, da se obdrži duša hotela vendar z kančkom izrazite sodobnosti.

Pripravo novega dizajna se je lotil arhitekt Alberto Cecchetto, profesor urbanističnega projektiranja na Fakulteti za arhitekturo v Benetkah, v raznih italijanskih, evropskih in svetovnih ustanovah.

Zmagovalec številnih državnih in mednarodnih tekmovanj – med katerimi je prejel mednarodno nagrado arhitekture Andrea Palladio skupaj z Univerzitetno menzo v Trentu, nagrado Dedalo Minosse in nagrado Trentinske arhitekture za kantine Mezzacorona.

Arhitekt Cechetto se je odločil, da bo za izvedbo tlakov in sten Lido Palace Hotela prepustil podjetju HD Surface. Od bazena v spa-ju do notranjosti luksuznih in modernih sob je Lido Palace Hotel oblečen z dekorativnimi betoni HDsurface.

Povpraševanje

Kontaktiraj nas

This field is for validation purposes and should be left unchanged.